Blokkering van ongewenste apps

Soms installeert u een programma om er later achter te komen dat u ongewenst enkele extra programma's hebt geïnstalleerd. Klinkt vertrouwd in de oren? Deze ongewenste programma's worden zonder uw medeweten geïnstalleerd en kunnen u spammen met advertenties of zelfs uw standaardbrowser wijzigen.

Schakel Blokkering van ongewenste apps in het gedeelte Privacy om u nooit nog zorgen te hoeven maken over dit probleem. De Blokkering van ongewenste apps verwijdert automatisch de selectievakjes voor eventuele aanvullende programma's die worden voorgesteld voor installatie, zodat u ze niet handmatig hoeft uit te schakelen.

U kunt Blokkering van ongewenste apps inschakelen via het venster voor instellingen van Programmabeheer.

Schakel hiervoor het selectievakje Schakel selectievakjes voor de installatie van extra software automatisch uit tijdens de installatie van programma's. Waarschuw als een programma extra software probeert te installeren in.

Blokkering van ongewenste apps ondersteunt mogelijk niet alle programma's die kunnen worden geïnstalleerd. Als een installeerbaar programma niet wordt ondersteund, is het onmogelijk om de installatie van ongewenste apps te blokkeren. De lijst van ondersteunde installeerbare programma's wordt voortdurend uitgebreid door onze experts.